FødevareWatch

Carlsberg-formand måtte stå skoleret for Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen bad sidste år Carlsbergfondets formand redegøre for sin pensionsordning. Formanden fik fire mio. før sin tiltrædelse uagtet, hvor lang tid han sidder på posten. Nu er ordningen ændret.

Bestyrelsesformand i Carlsbergfondet siden 2012, Flemming Besenbacher (tv.) i selskab med Carlsbergs topchef, Cees 't Hart. | Foto: Philip Davali

OPDATERING: I en mail  til FødevareWatch præciserer Jens Otto Veile, kvæstor i Carlsbergfondet, at pensionen til Flemming Besenbacher er blevet udbetalt til PFA, og "Besenbacher får selvfølgelig først sin pension, når han går på pension."

Sidste år måtte Carlsbergfondets formand, Flemming Besenbacher, stå skoleret for Erhvervsstyrelsen på grund af Fondets pensionsordning til formanden. Nu er ordningen ændret for fremtidige formænd, men Besenbacher kan beholde sin ordning, fremgår det af dokumenter Berlingske Business har fået aktindsigt i.

Pensionsordningen er skruet sådan sammen, at Flemming Besenbacher fik fire mio. før sin tiltrædelse og beholder pengene uanset, hvornår han fratræder posten igen. Carlsbergs og Carlsbergfondets formænd sidder normalt på posten, til de fylder 70 år. Også fondets tre tidligere formænd fik indbetalt et engangs-pensionstilskud til afdækning af fondens pensionsforpligtelse over for formanden, fremgår det.

Berlingske har forelagt pensionsordningen for aktuar Søren Andersen, adm. direktør i rådgivningsfirmaet FPension, som kalder ordningen ekstraordinær:

"Jeg kan ikke på stående fod komme i tanke om bestyrelsesmedlemmer eller -formænd, som har en pensionsordning. I Danmark er det sjældent, at et bestyrelsesmedlem har en pensionsordning," siger han til mediet og peger på, at det odiøse særligt ligger i, at bestyrelsesformanden fik udbetalt pengene før sin tiltrædelse.

Carlsberg-formand vil redde Danmark med mere fondseje: "Vi kan nemt blive en tabernation"

Lasse Bolanders lønpakke vækker undren 

Fondsspecialist: Naturligt skridt at Carlsberg bryder med bryggerens hjerteblod

Forskningsdirektør om 'grundlovsændring': Carlsberg skal satse endnu mere på forskning 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier