FødevareWatch

State henter investering på 5 mio kr

State Drinks, der laver energidrik, har hentet frisk kapital til at dække for underskudet i 2017. Direktøren beretter samtidig om, at selskabets produkter er på vej ud i mange nye butikker.

Opdateret med kommentarer fra adm. direktør i State, Jon Andersen.

Det danske energidrikselskab State Drinks, der blandt andet har sportsstjernerne Christian Eriksen og Caroline Wozniacki i ejerkredsen, præsenterede tidligere på ugen regnskab for 2017. Her fremgik det, at selskabet manglede kapital.

Det er nu faldet på plads, oplyser States adm. direktør og stifter Jon Andersen.

"Vi har netop rejst 5 mio. kr. i investering fra vores eksisterende investorer. Vi fokuserer på drift og udvikling, så det er dejligt, at vi ikke skulle bruge en masse energi på at finde eksterne investorer," siger han til FødevareWatch.

Han berettet samtidig om, at selskabet oplevede kraftig salgsvækst i 2018.

"Salget går rigtig fint og er 317 pct. større for året sammenlignet med sidste år. Det handler fortsat om at accelerere væksten, øge kendskabsgraden og opbygge et brand. Vi investerer tungt i udviklingen af vores organisation, samt markedsføring og PR," siger medstifteren.

Utilfreds – eller hvad?

Trods massiv markedsføring fra State gik 2017 ikke som forventet. Her endte underskuddet efter skat på minus 5,5 mio. kr., hvilket var en femdobling af underskuddet fra 2016.

"Selskabets resultat nåede ikke budgettet for året; væsentligst grundet et utilfredsstillende salg," skrev State Drinks i beretningen.

Den formulering ærger i dag Jon Andersen.

"Vi er slet ikke skuffede over salget. Salget går super fint i alle de butikker, vi er i. Alene i maj har vi eksempelvis solgt for 1 mio. kr., og når man ser på antallet af butikker, vi befinder os i, er det fantastisk flot på nuværende tidspunkt, men vi har naturligvis langt større ambitioner. Når vi skriver, at salget er utilfredsstilende i beretningen, drejer det sig udelukkende om, at vi vil bredere i distributionen og ud i flere butikker, samt at timingen med eksport er forsinket," uddyber Jon Andersen.

State forventer at lave overskud senest i 2020.

Vil erobre verden

Jon Andersen fortalte i et interview med FødevareWatch i september 2017, at selskabet i løbet af 2018 forventer at være på markedet i store dele af Europa. Og det er kun begyndelsen, hvis alt går, som ejerne i selskabet har sat sig for.

"Hvorfor skal vi ikke kunne komme ud til hele verden. Vi har overvejet, om vi skulle byde ind med andre produkter i andre kategorier, men lige nu holder vi fokus på vores energidrik, hvor mulighederne er enormt store. Vi har selvfølgelig ikke samme konkurrencedygtige produktionspriser som de store konkurrenter, så vi må vokse organisk, og det er en rejse," sagde Jon Andersen, der er medstifter og adm. direktør i State Drinks.

Han mener, at State har en konkurrencefordel, fordi selskabets energidrik modsat mere velkendte brands holder et stabilt blodsukkerniveau. Men selv med det es i ærmet bliver det en svær kamp at spille op mod de kort, som giganter som Red Bull og Monster Energy sidder med.

"Der er store muskler, der er i spil. Det er ikke bare et marketingspil, hvor vi køber os til succes. Det handler om at være knivskarpe på kommunikationen om, hvad vi sælger. Det var vi ikke gode nok til i begyndelsen. Der troede vi, at folk selv kunne finde ud af det," forklarede Jon Andersen.

Eriksen og Wozniackis firma i salgsproblemer: Har brug for nye penge

State vil erobre hele verden med sin energidrik

Ung fyr uden uddannelse står i spidsen for Wozniacki og Eriksens energidrik

Wozniacki skal serve for State

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier