FødevareWatch

Unibrew-chef: Selskabet kører som et urværk i øjeblikket

Hans Savonije, adm. direktør i Royal Unibrew, er godt tilfreds med, hvordan 2018 indtil videre har udviklet sig. Bedre marginer og tidlig påske løfter humøret.

Foto: PR

En tidlig påske og bedre marginer var med til at få både omsætningen og bundlinjen til at vokse i første kvartal af 2018 for bryggeriet Royal Unibrew.

Den administrerende direktør, Hans Savonije, er godt tilfreds.

"Selskabet er rigtigt godt drevet, og det fungerer som et urværk lige i øjeblikket," siger Hans Savonije.

Hans Savonije kunne se volumen forblive nogenlunde det samme som i de tre første måneder af sidste år.

"Det vigtigste er, at vi øger kvaliteten i vores volumen. Vi har højere marginer, på grund af de lande vi sælger til, og de produkter vi sælger. Samtidig lå hele påskesalget i første kvartal," siger Hans Savonije.

Til trods for at påskesalget lå i starten af året i 2018, vurderer Hans Savonije ikke, at placeringen vil have store effekter på resultaterne i årets andet kvartal.

"Lige så vigtig som påsken er, lige så vigtig er antallet af drikkedage her i Danmark, hvor der er flere lange weekender i forbindelse med helligdage som Store Bededag og 1. maj. Så jeg tror, at vi lander i nærheden af, hvor vi skal være i andet kvartal," siger Hans Savonije.

Finland har ændret alkoholregler

I Finland, der er en del af bryggeriets Baltic Sea-division, har myndigheder ændret reglerne for salg af alkohol i landets supermarkeder. Her noterer selskabet en omsætning, der er 6 pct. højere end året før, fremgår det af regnskabet.

Siden december har man måttet sælge drikkevarer med op til 5,5 pct. alkohol, hvilket kaldes "longdrinks". Før var den maksimale alkoholgrænse på 4,7 pct.

"Nu kan vi sælge vores longdrinks i supermarkederne, hvor vi før kun kunne sælge dem i monopolbutikkerne.

Det en ændring for markedet, og det skubber noget af forbruget fra cidere til longdrinks. I longdrinks har vi en relativt højere markedsandel, så på den måde er det ikke så dårligt for os," siger Hans Savonije.

Højere afgifter i Baltikum

I de baltiske lande har Letland og Litauen øget afgifterne på alkoholdige drikke med helt op mod 50 pct. ifølge Hans Savonije.

"Det betyder som regel, at forbrugerne begynder at drikke stærkere ting end øl, og det er mest sådan, at det påvirker vores forretning. Det er ikke godt for volumen.

Men vi prøver at imødegå det i vores produktportefølje. De billigste øl oplever de højeste prisstigninger, når der kommer nye afgifter. Men folk drikker måske lidt dyrere øl, og det er her, vi er stærkest," siger Hans Savonije.

Ifølge direktøren er udviklingen "en lille årsag til bekymring", men det bliver opvejet af Royal Unibrews salg af sodavand og andre læskedrikke.

Italiensk opkøb fungerer som planlagt

I januar i år afsluttede Royal Unibrew opkøbet af den italienske sodavandsproducent, Terme di Crodo.

Hans Savonije forklarer, at det indtil videre går som planlagt med at gøre Terme di Crodo til en del af Royal Unibrew.

"Vi har indført systemer, som vi kender fra andre steder i Royal Unibrew, så det går den rigtige vej med at nedbringe omkostningerne."

Royal Unibrew er vokset til dobbelt størrelse i Italien efter overtagelsen.

"Opkøbet har ikke haft negativ indflydelse på vores resultater, og det er bemærkelsesværdigt," siger Hans Savonije.

Royal Unibrew fastholder forventningerne til resten af 2018. De lyder på en nettoomsætning 6650-6900 mio. kr. i 2018, mens forventningen til et EBITDA-resultat lyder på 1450-1.550 mio.

Her bidrager regnskabsteknik med 50 mio. oplyser selskabet i regnskabet. Driftsresultatet, EBIT, ventes at lande i spændet 1090-1190 mio. kr.

Royal Unibrew øger både top- og bundlinjen

Jyske Bank om Royal Unibrew: Carlsberg foretrækkes

Jyske Bank om Unibrew: Plads til "meget begrænset stigning" i aktien fremover

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier