FødevareWatch

Svensk ciderproducent hårdt mærket af brexit-følger

Svenske Kopparbergs, der i stor stil sælger cider til det britiske marked, måtte i 2017 se en stor del af overskuddet forsvinde som følge af den lavere kurs på det britiske pund.

60,9 mio. svenske kr. blev der høvlet af resultatet i den svenske ciderproducent Kopparbergs, der i torsdags leverede resultaterne for 2017.

Samlet landede der et resultat på 247,2 mi. svenske kr. mod 308,1 mio. svenske kr. i 2016-regnskabet, og det i følge virksomhedens øverste leder Peter Bronsman, i høj grad det svage britiske pund, der får skylden.

"Nedgangen skyldes kun valutaeffekter. Med samme gennemsnitlige pund som i det foregående år ville resultatet i stedet være steget med 3 pct.,"udtaler han.

Kopparberg-Pear_Production-1024x682.jpg

Omsætningen gik i året tilbage fra 1,945 mia. svenske kr. til 1,936 mia. svenske kr., mens volumen i det britiske marked steg med fem pct., hedder det i en meddelelse udsendt i forbindelse med årsregnskabet.

Som så mange andre nordeuropæiske drikkevareproducenter fremhæver den svenske leder også sommervejret i 2017 som en af hovedårsagerne til, at der samlet ikke blev solgt som forventet.

Udover de vigtigste markeder i Sverige og Stobritannien fortsætter lande som Estland, Spanien, Grækenland, Cypern og Australien med at vokse i Kopparbergs, skriver koncernen.

Amerikansk bryggerikoncern køber op i lukrativt britisk cidermarked

Svensk Somersby-konkurrent i markant eksportløft

Carlsberg: Nyt fadølsanlæg er foran planen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier