FødevareWatch

Stifter bag vin-app vil sælge vin for 1 mia kr

En række investorer har spyttet flere penge i kassen hos Vivino, der blev stiftet af Heini Zachariassen i 2009. Målet er et vinsalg på 1 mia. kr. i 2018, fortæller stifteren til Børsen.

Foto: PR/Vivino

Stifteren af Vivino-appen, Heini Zachariassen, der også er adm. direktør i foretagendet, har skrabet yderligere 20 mio. dollars, svarende til 121 mio. kr. til finansieringspuljen, der skal udvikle appens vinforretning.

Det skriver Børsen.

Ifølge dagbladet bringer det den samlede pulje op på 57 mio. dollars, svarende til 344 mio. kr.

Indtil nu har app'en primært fungeret som et gratis værktøj for vininteresserede, men nu skal der sælges vin i stor stil, skriver Børsen videre.

"Vi planlægger i 2018 at sælge for godt 1 mia. kr. i vin. Hvis ikke vi når det, kommer vi i hvert fald meget, meget tæt på. Det er et stort marked, og det begynder at blive interessant nu," siger Heini Zachariassen til dagbladet.

Ifølge Børsen består investorerne blandt andet af Christophe Navarre, tidligere topchef og bestyrelsesformand i Möet Hennessy i luksuskonglomeratet LVMH. Derudover investerer de eksisterende investorer Balderton Capital, Creandum, Seed Capital Denmark og Iconical også nye penge i foretagendet.

Vivino gør klar til at hente nye millioner i udlandet

Ambitiøse Vivino lancerer storstilet koncept i USA

Vivino-direktør ubekymret trods nyt stort underskud

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier