FødevareWatch

Pepsico hælder større i indtjening i svælget på investorer

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Det amerikanske sodavandsselskab Pepsico har tirsdag offentliggjort et regnskab, som investorerne nu skal fordøje.

Tallene fra fjerde kvartal viser en lille, men positiv overraskelse på indtjeningen per aktie. Den landede på 1,31 dollar mod de 1,30 dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Også omsætningen overraskede analytikerne. Den landede i fjerde kvartal 2017 på 19,5 mia. dollar mod ventet 19,4 mia. dollar.

- Vi er tilfredse med det, vi har leveret i fjerde kvartal og i hele året. Vi har nået eller overgået vores finansielle mål, som vi satte i starten af året. Vi opnåede det resultat i et dynamisk detailmarked og med hurtigtskiftende forbrugsmønstre, siger selskabets administrerende direktør i Pepsico, Indra Nooyi, i regnskabet.

Omvendt skuffede Pepsicos udsigter for i år. I 2018 venter selskabet at tjene 5,70 per aktie, mens analytikerne havde ventet 5,78 dollar.

For hele 2017 var det chips- og snackdivisionen i selskabet, der trak i den positive retning. Her kan selskabet registrere en organisk vækst i omsætningen på 3 pct., mens det nordamerikanske sodavandsmarked til gengæld faldt 2 pct. i omsætning.

Aktien stiger mandag 1 pct. til 113 dollar i det amerikanske formarked.

Doritos 'kvindevenlige' chips får virale hug

Kombucha-brygger klar med alkoholdige udgaver

Britisk sodavandsproducent får topplacering i Europa efter stærke tal

Forsiden lige nu

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Arla lukker endnu et mejeri

Arla Foods har besluttet at lukke det sydvestjyske Endrup Mejeri, som det seneste år har fungeret som modningscenter og pakkeri for oste.

Dansk fødevaresikkerhed blandt verdens bedste

Danmark har et godt ry på fødevarefronten, ifølge parterne bag det offentligt-private initiativ Food Nation. Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen peger på et uudnyttet potentiale eksportpotentiale for danske fødevarevirksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier