FødevareWatch

Pepsico hælder større i indtjening i svælget på investorer

Foto: Toby Talbot/AP/POLFOTO/arkiv

Det amerikanske sodavandsselskab Pepsico har tirsdag offentliggjort et regnskab, som investorerne nu skal fordøje.

Tallene fra fjerde kvartal viser en lille, men positiv overraskelse på indtjeningen per aktie. Den landede på 1,31 dollar mod de 1,30 dollar, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet.

Også omsætningen overraskede analytikerne. Den landede i fjerde kvartal 2017 på 19,5 mia. dollar mod ventet 19,4 mia. dollar.

- Vi er tilfredse med det, vi har leveret i fjerde kvartal og i hele året. Vi har nået eller overgået vores finansielle mål, som vi satte i starten af året. Vi opnåede det resultat i et dynamisk detailmarked og med hurtigtskiftende forbrugsmønstre, siger selskabets administrerende direktør i Pepsico, Indra Nooyi, i regnskabet.

Omvendt skuffede Pepsicos udsigter for i år. I 2018 venter selskabet at tjene 5,70 per aktie, mens analytikerne havde ventet 5,78 dollar.

For hele 2017 var det chips- og snackdivisionen i selskabet, der trak i den positive retning. Her kan selskabet registrere en organisk vækst i omsætningen på 3 pct., mens det nordamerikanske sodavandsmarked til gengæld faldt 2 pct. i omsætning.

Aktien stiger mandag 1 pct. til 113 dollar i det amerikanske formarked.

Doritos 'kvindevenlige' chips får virale hug

Kombucha-brygger klar med alkoholdige udgaver

Britisk sodavandsproducent får topplacering i Europa efter stærke tal

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier