FødevareWatch

Vestfyen-direktør tror på Afrika som det nye Kina

I halen på det stadig lidt langsomme projekt med for alvor at få gang i eksporten til Kina, har landets fjerdestørste bryggeri planer om også at ville ind på det afrikanske marked.

I oktober 2016 underskrev Poul Mark (i midten) en aftale med kinesiske Cofco, som indtil videre har betydet, at bryggeriet Vestfyen har sendt 60-70 containere med øl til det store rige i øst. | Foto: PR-foto/Bryggeriet Vestfyen

Landets fjerdestørste bryggeri Vestfyen har herhjemme rigtig godt gang i salget af specialøllen Willemoes og private label-øllen Bryggeriet Frejdahl, som sælges i Dansk Supermarked.

Men bryggeriet har også ambitioner i udlandet, og det er ikke blevet bremset af, at det går lidt trægere med at løbe hjulene i gang på den kinesiske aftale, som bryggeriets direktør Poul Mark underskrev i den sene halvdel af 2016.

Til Ritzau Finans fortæller Poul Mark ifølge Finans.dk, at bryggeriet satser på snart at få lidt mere gang i den kinesiske eksport, som i høj grad afhænger af afsætningen hos partneren Cofco, der er Kinas næststørste grossistvirksomhed.

Indtil videre er det kun godt halvdelen af det planlagte antal containere, der er blevet skibet af sted.

Ifølge Poul Mark er næste nul placeret i verdenskortet, og selvom det stadig kun er i sin spæde start, har bryggeriet lavet aftaler, der kan føre til afsætning i Afrika.

"Vi har skrevet kontrakt med en distributør i Vestafrika. Umiddelbart er Afrika sværere end Kina, men jeg tror, at det kan blive det nye Kina," siger Poul Mark.

Vestfyen-øl truer Jacobsens position som største specialøl

Træg start på Vestfyens store kinesiske eventyr

Vestfynsk bryggeri leverer utilfredsstillende resultater

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier