FødevareWatch

Ejerne af verdens næststørste kaffekæde får ny formand

Koncernen, der ejer verdens næststørste kaffekæde Costa Coffee skal snart have ny formand. Den nye formand har flere topposter i store britiske koncerner med sig i kufferten.

Foto: Costa Coffee PR

Med udgangen af det finansielle år, som afsluttes når februar bliver til marts, er det ikke længere Richard Baker, der skal være bestyrelsesformand i det britiske konglomerat Whitbread, som ejer de store kaffekæder Costa Coffee og Premier Inn.

I stedet er det Adam Crozier, der skal lede Whitbread-bestyrelsen i fremtiden, skriver Financial Times.

Han har siddet i bestyrelsen siden april 2016, og mes ig i bagagen har han flere topposter i blandt ITV og Royal Mail, ligesom han også har været direktør i fodboldforbundet FA og i Saatchi & Saatchi.

Whitbread har ifølge avisen levet en lettere tumultarisk tilværelse i de senere år, og den afgående formand forlader også posten efter under fire år.

Senest har Sachem Head, en aktivistisk amerikansk investeringsfond, købt stort op i Whitbread og efterfølgende presset på for, at virksomheden, der ejer mange forskellige typer virksomheder, skærper sin profil og sælger fra.

Fra analytikere hed det i december, at det ville være oplagt at komme af med den store kaffekæde Costa Coffee, som er verdens næststørste kaffekæde efter Starbucks. Den nyudnævnte formand fastholder for nu, at strategien i Whitbread fortsat er at holde ejerskabet over kaffekæden, som i alt har omkring 3400 filialer i 31 lande. I 2016 omsatte kæden for 1,167 mia. britiske pund - svarende til knap 10 mia. kr. med dagens pundkurs.

Verdens næststørste kaffekæde køber op i Kina

Briternes kaffetrang bliver dyrere efter EU-afstemning

Tesco køber partner ud af kaffeselskab

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier