FødevareWatch

Tidligere Carlsberg-direktør går ind i McKinsey-drenges kapitalprojekt

Det såkaldte advisory board er fyldt med prominente erhvervspersonligheder hos det nyopstartede kapitalfondsprojekt Blazar Capital.

Jørgen Buhl Rasmussen. Foto: Lars Krabbe

Den tidligere Carlsberg-topchef Jørgen Buhl Rasmussen har sat sig i advisory boardet hos det nystartede selskab Blazar Capital, som er en kapitalfond stiftet af de to McKinsey-ansatte Christian Arnstedt og Denis Fedoryaev.

Det skrev Inside Business tidligere på ugen.

Jørgen Buhl Rasmussen er ikke det eneste prominente navn fra de danske erhvervskredse, som har sat sig i advisory boardet. Også den tidligere Pandora-direktør Mikkel Vendelin Olesen og de kendte iværksættere Tommy Ahlers, Juha Christensen og Jakob Jønck har fundet en plads ved det runde bord.

Inside Business skriver, at Blazar Capital er i gang med at forsøge at rejse den nødvendige kapital til den første fond. Stifterne er bl.a. i dialog med flere institutionelle investorer for at skaffe finansieringen.

"Det kommer selvfølgelig til at koste penge, og vi har også investeret egne penge i både Blazar Capital og porteføljevirksomhederne allerede. Vi har en forventning om at starte omkring 20 selskaber i Danmark over de næste 5 år, og det kommer selvfølgelig til at kræve en masse kapital. Den del af det er vi i gang med at diskutere med institutionelle investorer og familiekontorer, som indtil videre er begejstrede for projektet," siger Christian Arnstedt til Inside Business.

Den sidste af de to Carlsberg-elefanter lunter ud af porten

Carlsberg-aktien lukker i plus efter direktør-afsked

Kort proces bag Carlsberg-chefs exit

Carlsberg-chef kan blive forgyldt af dårligt regnskab

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier