FødevareWatch

Netto-direktør til rivalerne: Sæt prisen ned på økologi

Nettos landedirektør i Danmark opfordrer danske detailkæder til at sænke sine høje priser på økologiske varer, så alle forbrugere kan få råd til at vælge økologi.

Økologiske varer fylder mere og mere i de danske forbrugeres indkøbskurve, men det er stadig ikke alle familier, der har råd til at vælge økologi, selvom de ønsker det.

Det vil Brian Seemann Broe, der er direktør for discountkæden Netto i Danmark, have lavet om på, og han opfordrer derfor sine kolleger i branchen til at sænke prisen på økologiske varer og gå på køb med avancen.

"Desværre er det en velkendt sandhed, at supermarkeder i mange år har kunnet sikre en højere avance på økologiske varer – og altså har haft en større fortjeneste ved salg af økovarer (…) Lad os nu på tværs af branchen droppe den højere indtjening på økovarer og få den på niveau med de konventionelle," skriver direktøren i et debatindlæg i Politiken søndag.

Han påpeger, at Netto går ind i debatten om økologi, fordi man "gerne vil sætte spørgsmålstegn ved, hvorfor nogle kæder fortsat tager så høje priser for økologiske varer."

Ifølge Brian Seemann Broe har Netto selv "for længst gjort op med" problematikken, og kædens avance på økologi er i dag "fuldstændig på niveau med eller under avancen på konventionelle varer," lyder det.

Efter udskældt kampagne sælger Coop flere økovarer

Coop trækker økologikampagne tilbage efter uro i baglandet

Netto intensiverer kampen om øko-kunderne

L&F: Eksport af økologi stiger med 15 pct

Dyre priser sætter stopper for mere øko-salg

Irma skruer op for den økologiske målsætning

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier