FødevareWatch

Amazon vil åbne nyt hovedkvarter og åbner for ny budkrig

Ifølge The New York Times søger internetgiganten efter en by i USA eller Canada, der opfylder flere konkrete krav.

Foto: ritzau/AP/Richard Drew

Amazon vil åbne sit andet hovedkvarter i USA eller Canada og får interesserede byer til at byde mod hinanden i kampen om at tiltrække internetgiganten og de op mod 50.000 nye job, den vil tage med sig.

Det skriver The New York Times.

Amazon annoncerede torsdag, at den søger efter en ny amerikansk eller canadisk by, der skal være hovedsædet for selskabets andet hovedkvarter.

Ifølge The New York Times søger internetgiganten efter et sted, der har mindst en million indbyggere, en mangfoldig population, gode skoler og medgørlige lovgivere. Yderligere skal byen have plads til at bosætte 50.000 arbejdere.

I løbet af torsdag udtalte byer som Chicago, Dallas og San Diego, at de har stor interesse i at blive Amazons nye hovedsæde. Også staten Michigan viste interesse for at komme med et bud til Amazon.

- Dette er, så vidt jeg kan se, trofæhandelen for dette årti. Hvilken guvernør eller borgmester vil ikke gerne stå på en scene med Jeff Bezos og annoncere en handel som denne? spøgerer adm. direktør i den upolitiske analysegruppe, Good Job First, Greg leRoy, til New York Times.

Det vurderes, at endnu flere borgmestre og guvernører vil melde sig på banen i budkrigen om at tiltrække Amazon til deres byer i den nærmere fremtid.

Nemlig.com: Et spørgsmål om tid før Amazon kommer til Danmark

Alibaba vil tage indisk konkurrence op med Amazon 

Amazon optrapper konkurrencen på madvarer 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier