Supermarkeder rammes hårdt efter afsløringen af Amazons prisplaner

Flere store supermarkedskæder har en hård dag på børsen fredag, efter at Amazon har afsløret sine planer om at optrappe konkurrencen på markedet for dagligvarer og skære priserne på en række populære madvarer.
Foto: AP/Elaine Thompson
Foto: AP/Elaine Thompson
AF RITZAU FINANS

Ifølge Reuters vil Amazons opkøb af dagligvarekæden Whole Foods være gennemført mandag, og den første del af internetvirksomhedens plan er blandt andet at sænke priserne på en række af kædens mest populære dagligvarer.

Den mere intensive priskonkurrence har skabt en negativ stemning for konkurrenternes aktier, og i Europa falder flere af selskaberne fredag, mens kæderne i USA fik samme tur torsdag.

"Amazons planer om at skære priserne i Whole Foods styrker den negative holdning til dagligvaresektoren, selv om det giver meget lidt mening at straffe aktier for den samme grund to gange," siger Christopher Mandeville, analytiker i Jefferies, i en kommentar ifølge Bloomberg.

Han henviser til, at flere supermarkedskæders aktier også faldt den 16. juni i år, da Amazon annoncerede aftalen om opkøbet.

I Europa placerer flere konkurrenter sig i bunden af det fælleseuropæiske indeks, Stoxx 600, fredag eftermiddag. Supermarkedsgiganten Ahold Delhaize falder 5,3 pct. på børsen i Amsterdam, mens franske Carrefour går tilbage med 2,3 pct.

Også Tesco og franske Casino Guichard-Perrachon er at finde blandt fredagens bundaktier med et fald på henholdsvis 1,8 pct. og 1,9 pct.

De britiske supermarkedskæder Marks & Spencer, Wm Morrison Supermarkets og J. Sainsbury falder alle omkring 1 pct.

Internetgigantens opkøb for 13,7 mia. dollar (ca. 86,4 mia. kr.) blev godkendt af Whole Foods' aktionærer onsdag, og også den amerikanske handelskommission godkendte handlen.

Amazon optrapper konkurrencen på madvarer

Derfor går Google sammen med Walmart i kampen mod Amazon

Amazon overvejer militærteknologi til hjemmebragte færdigretter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også