FødevareWatch

Amerikansk detailkæmpe sables ned for discountplaner

Der er udsigt til en priskrig i den amerikanske detailsektor, hvis detailkæden Target får sin vilje.

Foto: Colourbox

Amerikanske Target vil sænke priserne for at få flere kunder i butikkerne. Det er ikke populært, rapporterer Bloomberg News.

I formarkedet tirsdag falder Target-aktien knap 13 pct. til 58,35 dollar oven på den store detailkædes regnskab for fjerde kvartal af 2016.

Både regnskabet, og især de dystre udsigter for 2017, skuffer markedet gevaldigt, og den har udløst den store rutsjetur for selskabets aktier.

Blandt andet forudser Target en indtjening på mellem 3,80 og 4,20 dollar per aktie i år. Det er både et fald fra 5,01 dollar i 2016 og en klar skuffelse sat op imod markedets forventning om 5,34 dollar per aktie ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

"Vi vil investere i lavere bruttomarginer, for at sikre at vi er prissat tydeligt og konkurrencedygtigt hver dag," siger topchef Brian Cornell i regnskabet.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

"Vi er chokeret. Vi troede, de ville gå den anden vej, med højere marginer. Vi afventer yderligere diskussioner ved analytikermødet, fordi vi mener, at der er en bedre vej frem, og vi vil gerne vide, hvorfor de er trådt ud i vildnisset," udtaler analytiker Brandon Fletcher fra Sanford C. Bernstein til Bloomberg News.

Targets analytikermøde er planlagt til kl. 15 dansk tid.

Verdens største supermarkedskæde går i priskrig mod Aldi

Arla klar til største USA-offensiv nogensinde

Tyson Foods stopper brugen af antibiotika i fjerkræ

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier