FødevareWatch

Storbritanniens største detailkæde siger farvel til buræg

Den britiske detailkæmpe Tesco vil inden for en årrække helt stoppe med at få nogen af de 1,4 milliarder æg, man sælger i sine britiske butikker hvert år, fra burhøns.

Foto: Colourbox

600 millioner.

Så mange æg fra burhøns bliver der hvert år kørt gennem kassen i den britiske detailkoncern Tescos cirka 3400 butikker i hjemlandet. Men inden for de kommende ti år skal det være slut.

Storbritanniens største detailaktør har således annonceret, at man fra og med 2025 helt vil stoppe med at købe æg fra burhøns til sine butikker.

Selskabet har gennemført en grundig gennemgang af sin strategi for forsyning af æg, og sammen med eksperter, leverandører og andre interessenter er man kommet frem til, at den skelsættende beslutning kræver en overgangsperiode på hele ni år.

"Vi har gennemført en omfattende evaluering med vores leverandører og vigtige eksperter fra industrien for at finde ud af, hvordan vi bedst kan gå helt væk fra buræg. Det her vil give vores leverandørpartnere den sikkerhed, de har brug for for at kunne foretage markante og nødvendige investeringer i nye landbrugssystemer," udtaler Matt Simister, kommerciel direktør for friske fødevarer i Tesco, i pressemeddelelsen.

Tesco sælger på nuværende tidspunkt 1,4 milliarder æg hvert år i sine britiske butikker, og 57 pct. af de æg er økologiske eller fra fritgående høns, mens de resterende 43 pct. – eller 602 millioner – er buræg.

Herhjemme har de danske supermarkedskæder i de seneste år stået i kø med udmeldingerne om, at de nu helt vil droppe brugen og salget af den billigste ægtype.

Senest har Dansk Supermarked meldt ud, at man fra 1. september ikke længere vil sælge buræg i Føtex, mens Bilka og Netto i løbet af næste år følger efter. Senest ved udgangen af 2017 har Dansk Supermarked Group udfaset alle skalæg fra burhøns, skrev koncernen i en meddelelse i sidste måned. Udmeldingen var sen i forhold til konkurrenterne, men med den korte udfasningsperiode kommer man Coop i forkøbet, da man her har som målsætning at have udfaset buræggene i 2020.

Dansk Supermarked endelig klar til at skippe de billigste æg

Lidl er klar med grønne manifester

Ægproducenter under pres efter ny detailudmelding

Buræg ud af småkager og hønsesalat

Stryhns kvitter også buræg

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier