FødevareWatch

Coop trækker navn tilbage efter konflikt

Cirka 50 Fakta-butikker er i fuld sving med at rulle et nyt brand tilbage, det sker efter, at Coop Danmark valgte et navn, der bruges af en lille bager i Vejle. Det skriver Finans.

Fakta skal i tænkeboks og finde på et nyt navn til kædens nye bake-off koncept. Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Et nyt bake-off konceptet var netop lanceret ud i omkring 50 Fakta-butikker landet over, navnet var dog ikke nyt.

Bager- og spisested Brød og Co. i Vejle opdagede for seks uger siden, at virksomheden havde fået en uønsket navnebror. Det fik selskabet til at slå et slag i bolledejen og med hjælp fra en advokat kræve, at Fakta trak navnet tilbage. Det skriver Finans.

Coop og Vejle-bageren blev hurtigt enige om en kompensation på 25.000 kr. og, at Fakta skulle fjerne alle reklamer med navet. Det er imidlertid ikke sket endnu, og det vækker vrede hos Simon Clemens, der er medindehaver af Brød og Co.

"Vi gik med til, at det ville tage tre uger at få "brød og Co." reklamerne væk. Dette er ikke sket endnu, og når vi har forsøgt at få en deadline ud af dem, kan de ikke komme med nogen. Min mor bruger ofte ordet uartigt, hvilket i dette tilfælde betegner situationen meget godt," skriver han i et Facebookopslag.

Coop Danmark medgiver, at de ikke har været hurtige nok til at trække navnet tilbage.

"Vi har ikke noget ønske at genere bagerbutikken i Vejle, og tilbød straks at fjerne skilte i de 40-50 butikker, hvor de var sat op, da vi blev opmærksomme på, at de brugte navnet. Det er vi i fuld gang med. Der mangler stadig enkelte steder, og vi forventer, at de er væk i løbet af meget kort tid," siger informationschef Jens Juul Nielsen til Finans.

Lokal Coop-kritik går viralt

Coop ruller Meyers brød ud i hele landet

Coop-chef uden uddannelse: Jeg er nok lidt dummere, men jeg tænker mere frit

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier