FødevareWatch

Baresso-ejer spiller på to heste i Danmark

Jab Holding, der ejer både Baresso og svenske Espresso House, vil satse på begge kæder i Danmark. Derfor bliver to Baresso-caféer på centrale placeringer i København nu omdannet til Espresso House.

Baresso må overlade to af sine caféer på centrale beliggenheder i København til den svenske storesøster Espresso House. Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Den tyske ejer af kaffekæden Baresso, Jab Holding, vil køre dobbelt løb i Danmark.

Foruden den danske kæde ejer tyskerne også svenske Espresso House, som man planlægger at lancere bredt på det danske marked.

Derfor bliver to københavnske Baresso-caféer nu omdannet til den svenske storesøsters koncept, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

De gode beliggenheder hænger som bekendt ikke på træerne"

Nickolas Krabbe Bjerg, adm. direktør, Baresso
Der er tale om de to caféer på Kongens Nytorv og i Frederiksborggade i det indre København, der begge vil blive omdannet til Espresso House i løbet af april og maj. Der er desuden endnu en Espresso House-café på vej på Rådshuspladsen.

Jab Holding købte både Baresso og Espresso House sidste sommer. Dengang lød meldingen, at Baresso skulle ekspandere kraftig på det danske marked - en målsætning, der fortsat holder stik, selv om Baresso nu mister to af sine caféer på gode adresser.

Nickolas Krabbe Bjerg, der blev forfremmet til adm. direktør ved årsskiftet, fortæller, at der vil blive åbnet fire nye Baresso-caféer i løbet af foråret.

"Når vi samtidig bygger to af vores Baresso-kaffebarer om til Espresso House, er det for at sikre Espresso House en stærk kædeeffekt fra start, så københavnerne hurtigt vænner sig til det nye navn. Og de gode beliggenheder hænger som bekendt ikke på træerne," udtaler han.

Espresso House er den største kaffekæde i Norden med 187 egne kaffebarer i Sverige, 23 i Norge og 3 i Finland. Det er planen at åbne 30 nye caféer i Norden i løbet af 2016. Til sammenligning har Baresso 35 kaffebarer og 16 franchisetagere.

Stor svensk kaffekæde kommer til Danmark

Baresso har iført sig nye klæder

Ny direktør vil åbne 30 Baresso-kaffebarer på tre år

Fra kaffeknægt til konge på 15 år: Nu skal Kenneth kværne Starbucks

Her er Baressos nye ejere

 

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier