FødevareWatch

Giftig indpakning stadig ikke tilbagekaldt

Kager, der er pakket ind i papir med giftige flourstoffer, er endnu ikke blevet tilbagekaldt af hverken Fødevarestyrelsen, fabrikken eller detailkæderne.

Foto: Rune Pedersen

Forbrugerrådet Tænk fastslog for nyligt i en test, at fire forskellige kager solgt i Aldi, Kvickly, Netto, Rema 1000 og Fakta er pakket ind i papir, der indeholder giftige flourstoffer. Det skriver Ingeniøren. Af de tre detailkæder er det kun Aldi, som har taget kagerne ned fra hylderne.

Kagerne er produceret af Dan Cake og Coronet Cake Company, som ikke selv har gjort noget for at kalde kagerne tilbage. I det værste tilfælde, overskrider papiret grænseværdien på flourstofferne med over 4.000 gange.

Også fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) afviser at kommentere sagen, men sender sagen videre til Fødevarestyrelsen. Her sidder biolog Mette Holm, der arbejder med kemi og fødevarekvalitet.

"Den vejledende grænseværdi for fluorstoffer adskiller sig fra mange af de andre grænseværdier, vi fastsætter. Den er en hjælp til virksomheder, så de kan sikre sig, at der ikke er fluorerede forbindelser i deres emballager. Men det er ikke ulovligt at anvende stofferne," siger Mette Holm til Ingeniøren.

Hun tilføjer, at det er vanskeligt at måle, hvor høj mængden af flourstofferne er i selve fødevarerne. Desuden er Fødevarestyrelsen forpligtet til at gribe ind, hvis den får mistanke om, at sundheden er i fare.

Roulade- og tærteemballage er fyldt med fluorstoffer

Ejer forbereder salg af kage-klenodie til Givesco-familien

Dan Cake vokser stort i Polen

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier