FødevareWatch

Pantaftale kan øge dansk dåsesalg markant

Salget af øl og sodavand vil stige med op til 475 mio. kr. i Danmark, når der om tre år indføres pant på tyske dåser og flasker, vurderer Miljøstyrelsen.

Foto: Charlotte De La Fuente/Polfoto/Arkiv

Som følge af en dansk-tysk pantaftale, vil salget af dåseøl og sodavand på flaske stige med over 400 mio. kr. i Danmark fra 2019, anslår Miljøstyrelsen.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Den højere omsætning, skyldes ifølge Thomas Friederichsen, fuldmægtig i Miljøstyrelsen, at den tyske grænsehandel formindskes.

"Skatteministeriet har skønnet, at aftalen erhvervsøkonomisk vil være til ubetinget fordel for den danske detailhandel, fordi handel hermed forventes flyttet til den danske side af grænsen. Det skønnes, at pantaftalen i sin nuværende form vil indebære øget årlig omsætning i dansk detailhandel på ca. 475 mio. kr.," oplyser Thomas Friederichsen i en kommentar i til pantaftalen.

Skønnet på de 475 mio. kr. kommer efter Miljøstyrelsen har haft aftalen til serviceeftersyn, hvor det blev vurderet at danskerne vil købe 100 mio. flere dåseøl og -sodavand i Danmark frem for Tyskland. Det svarer alene til en omsætning på minimum 400 mio. kr.

Fleggaards adm. direktør, Mike Simonsen, mener dog ikke Miljøstyrelsens vurdering er realistisk. Uenigheden mellem Fleggaard og Miljøstyrelsen vækker dog ikke bekymring i De Samvirkende Købmænd.

"Det er glædeligt, at Mike Simonsen og Fleggaard ikke er enig i de danske myndigheders vurdering af konsekvenserne for omsætningen. Det må betyde, at butikkerne både nord og syd for grænsen kan se frem til pant i grænsen uden bekymringer," siger vicedirektør for De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen, til Dansk Handelsblad.

Pant på tyske dåser udsat endnu to år

Lidl fordobler panten

Mindre colaflasker skal redde salget af sodavand

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier