FødevareWatch

Fleggaard har mod på opkøb efter rekordår

Grænsehandelskoncernen har efterhånden nået loftet for organisk vækst efter endnu et rekordregnskab. Derfor åbner ledelsen nu for opkøb.

Grænsehandlen ligger stabilt, og derfor er det nødvendigt med opkøb, hvis Fleggaard skal fortsætte med at vokse. Foto: Casper Balslev

Hvis Fleggaard skal fortsætte med at vokse, bliver det gennem opkøb.

For niende år i træk har grænsehandelskoncernen præsenteret et rekordresultat med en omsætning på mere end seks mia. kr. og en bundlinje på over 400 mio. kr.

På fem år har vi øget omsætningen med 40 pct. eller to mia. kr. og mere end fordoblet bundlinjen."

Jens Klavsen, adm. koncerndirektør, Fleggaard
Men da grænsehandlen samtidig ligger relativt stabilt, bliver det nødvendigt med opkøb, hvis tempoet skal holdes højt. Det fortæller adm. koncerndirektør Jens Klavsen til Børsen.

"På fem år har vi øget omsætningen med 40 pct. eller to mia. kr. og mere end fordoblet bundlinjen. Dét kan vi ikke gøre igen ved organisk vækst, så vi holder øje med mulighederne for, at vi andre steder kan bruge vores kapital, kompetencer, leverandører osv.," siger han til erhvervsavisen.

Sidste år investerede Fleggaard i et supermarked i den estiske hovedstad Tallinn, og direktøren fortæller, at koncernen ser store muligheder i de baltiske lande. Han understreger dog, at der endnu ikke er konkrete planer om en investering.

Fleggaard har otte butikker i Tyskland, mens koncernen også ejer kæden Calle, der har ni butikker syd for grænsen samt den nye butik i Tallinn. Derudover har Fleggaard aktiviteter inden for grossist-handel, billeasing og hotel og restauration.

Fleggaard mærker intet til grænsekontrol

Stifteren af kendt grænsebutikskæde er død

Danske grænsebutikker tjener styrtende på danske afgifter

Fleggaard udvider til Estland

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier