FødevareWatch

Wal-Mart sagsøger kriseramt nation

Den amerikanske detailkæde Wal-Mart er stærkt utilfreds med en ny told på sine varer i Puerto Rico. Derfor har man slæbt det i forvejen kriseramte land i retten.

Foto: Danny Johnston/AP/Polfoto

Den amerikanske detailkæde Wal-Mart sagsøger Puerto Rico over landets skatteregler.

Koncernen, der har en større omsætning end Danmarks bruttonationalprodukt, har valgt at slæbe landet i retten, fordi den er utilfreds med en ny importskat. Det skriver New York Times.

I maj valgte Puerto Rico at hæve en særskat på de varer, der hentes ind i landet af de største detailvirksomheder, fra to procent til 6,5 procent. Men det er man langt fra tilfreds med i Wal-Mart, der er nationens største arbejdsgiver.

Detailkæden hævder, at den nye told reelt hæver dens selskabsskat til 91,5 procent, og derfor har man slæbt Puerto Rico i retten i en sag, der begynder i denne uge.

Retssagen med den amerikanske koncern kommer et tidspunkt, hvor Puerto Rico kæmper for at undgå en statsbankerot. Landet har en gæld på omkring 72 mio. dollar og er hårdt ramt af den høje dollarkurs.

Af samme grund har Wal-Mart hidtil nægtet at betale den nye skat. Ifølge New York Times frygter detailkæden, at pengene reelt er tabte, selv hvis den skulle vinde retssagen, da ledelsen vurderer, at Puerto Rico er i overhængende fare for at løbe tør for midler.

Wal-Mart vil levere dagligvarer med droner

Wal-Marts britiske lillebror sadler om for at genvinde kunder

Sort dag for Wal-Mart: Arvinger tabte 60 mia. kr.

Wal-Mart fyrer 450 i hovedkvarteret

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier