FødevareWatch

Kiwi trækker stikket på 11 butikker

Dagrofas discountkæde Kiwi lukker og slukker for 11 butikker med udgangen af marts. Udmeldingen kommer samme dag som Netto, Rema 1000 og Lidl har blæst til kamp.

Foto: /ritzau/Thomas Emil Sørensen

Der sker for alvor bevægelserne på det danske discountmarked.

Tidligere fredag blæste både Netto, Rema 1000 og Lidl til kamp, og nu melder Kiwi sig så på banen.

Mens konkurrenterne har lovet nye investeringer, går den Dagrofa-ejede discountkæde i stedet i den anden retning og lukker 11 urentable butikker med udgangen af marts.

Butikslukningerne sker som et led i Kiwis strategi om at strømline butiksnettet ved at lukke de dårlige og i stedet åbne på nye adresser. Derfor indeholder planen også 15 nye butikker, der vil åbne på bedre placeringer i løbet af i år.

"Hvor beklageligt det end er for vores dygtige medarbejdere, der har kæmpet hårdt for deres butik, så er det naturligt, at vi løbende evaluerer butiksnettet og trimmer, hvor det er nødvendigt. Herved sikrer vi, at vi bygger forretningen på et sundt og rentabelt butiksnet," udtaler kædedirektør Carsten Hansen i en meddelelse.

Det er anden gang inden for det seneste år, at Kiwi drejer nøglen om på et større antal af butikker. Sidste januar valgte kæden således at lukke 13 butikker.

Kiwi er samtidig langt fra den eneste kæde, der trækker stikket på urentable butikker. For knap to uger siden meddelte Coop-ejede Fakta, at den lukker og slukker for 20 butikker i løbet af 2016.

I øjeblikket har Kiwi cirka 103 discountbutikker over hele landet. I løbet af 2016 forventer kæden at åbne butikker i blandt andet København, Valby, Brøndby, Slagelse, Frederikshavn, Holbæk, Frederikshavn og Malling.

Netto ekspanderer massivt

Aggressive Rema vil åbne op til 130 nye butikker

Lidl-direktør: "Vi er klar på aftrækkeren"

Dyr Fakta-strategi er forsinket med mindst ét år

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier