FødevareWatch

Rema 1000 anklages for selv at bryde norske regler

Rema 1000-ejerne i Reitan er blevet anklaget for at bryde den lov, som de mandag politianmeldte i alt 120 konkurrerende butikker for at bryde.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Polfoto/arkiv

Reitan bør feje for egen dør, inden de formaster sig til at lange ud efter konkurrenterne.

Sådan lyder reaktionerne fra nogle af de mange nordmænd, der på blandt andet Facebook har reageret på, at Rema 1000-chefen Ole Robert Reitan mandag afleverede politianmeldelser på i alt 120 konkurrerende butikker, som man mener bryder den norske lukkelov.

Det er butikker i Norgesgruppen, Coop og Bunnpris som er blevet anmeldt for ikke at overholde reglerne for at have åbent om søndagen, men ifølge en lang række Facebook-brugere, står det heller ikke for godt til i de 27 norske Rema 1000-butikker, som har åbent om søndagen. Den norske tv-station NRK bragte mandag aften et interview med Ole Robert Reitan på baggrund af reaktionerne.

Overfor stationen kunne han ikke afvise, at arealreglerne også i Reitan-butikkerne blev omgået, og at der bliver hentet varer fra de aflukkede dele af butikkerne, som kunderne ellers kun kan købe inden for normal åbningstid.

"Vi har været meget omhyggelige med at sikre, at vores butikker er bygget så de tilfredsstiller loven. Det kan godt være, at der findes købmænd i Rema 1000, som har været ivrige efter at konkurrere med konkurrenten på den anden side af gaden. Netop derfor er det vigtigt, at vi får lovgivning, som alle har til hensigt at følge," sagde han til NRK mandag aften.

Rema 1000-ejer politianmelder norske konkurrenter

Rema-ejere vil af med aktier i svensk detailkoncern

Norske detailkoncerner bokser med kronekurs

Mere fra FødevareWatch

Professor: Klimavenlig mad skal normaliseres

På samme måde, som elbilerne spreder sig og i højere grad bliver normen i fremtidens bilpark, skal danskernes lyst til klimavenlige fødevarer igennem en proces, hvor det bliver normalen at spise mere grønt, mener professor Katherine Richardson, der er medlem af Klimarådet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier