FødevareWatch

Coop-direktør: Millionsats skal få Fakta på ret køl

Detailkrigen i Danmark er hård. Fakta vil nu bruge 300 mio. kr. på at opgradere 150 butikker, men samtidig lukke cirka 20. Og der kommer flere investeringer i 2017, fortæller koncerndirektøren til FødevareWatch.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

De danske detailkoncerner har længe ført en benhård kamp om dagligvarekunderne. Resultatet er, at der er alt for detailkvadratmeter i Danmark, og det presser giganterne på indtjeningen.

I dag svarer Coop så igen med et nyt frontalangreb i discountkrigen. Koncernen vil i 2016 investere 300 mio. kr. i Fakta. Størstedelen af pengene skal bruges til at modernisere 150 nye butikker til det nye såkaldte F-16 koncept, men en del af pengene skal også bruges til at lukke cirka. 20 butikker.

Millionsatsningen er dog kun første led af en større plan, fortæller koncerndirektør Jan Madsen til FødevareWatch.

"Det her skal ses som et trin i Faktas næste udvikling. Butikskæden har de seneste år fået rigtig positive målinger på kundetilfredshed og image. Det her skal ses som Coop-koncernens næste skridt for at få Fakta i god gænge," siger han.

Efter flere års røde tal på bundlinjen i Fakta besluttede Coop at vende udviklingen med en ny strategi, som skulle skabe fremtidens discountbutik – resultatet blev F-16 konceptet.

I alt har Coop omkring 420 Fakta-butikker spredt ud i hele landet. I 2015 opgraderede man de første 80 butikker til F-16 konceptet og med de næste 150 butikker i 2016 vil over halvdelen af Fakta-butikkerne være moderniserede. Men man stopper ikke her.

"Denne her bølge med de 150 butikker, regner vi helt klart med at få færdig i 2016, og så kommer der en bølge til i 2017. Det kunne være en bølge af samme størrelsesorden, men det kan jeg ikke komme nærmere ind på nu," siger direktøren.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvor mange af de 300 mio. kr. der skal gå til investeringssiden og lukningssiden, men understreger at det er langt størsteparten, der går til moderniseringen af butikkerne.

Betyder det her, at Fakta for fremtiden vil være jeres flagskib i koncernen?

"Nej, det bliver det ikke. Coop går fortsat efter hele markedet. Vi har både et koncept i lavpris-enden, i midten og i premium-markedet," lyder svaret fra Jan Madsen.

De omkring 20 butikker, der skal lukkes, er enten økonomisk nødlidende, eller også har Coop vurderet, at de ikke kan tilpasses det nye F-16 koncept.

Coop kaster 300 mio i Fakta - lukker 20 butikker

Ny Fakta-chef vil tættere på supermarkederne

Så langt er Fakta med nyt koncept

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier