FødevareWatch

Coop kaster 300 mio i Fakta - lukker 20 butikker

Coop-kæden investerer et trecifret millionbeløb i discountkæden Fakta. Pengene skal gå til at modernisere 150 butikker. Kæden lukker desuden omkring 20 butikker.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Coop opruster nu i kampen om de prisbevidste kunder på discountmarkedet med en trecifret millionindsprøjtning i Fakta.

Koncernen skriver i en pressemeddelelse, at den investerer 300 mio. kr. i kæden. Pengene skal gå til at ombygge 150 butikker til det nye koncept F-16, der blev søsat i 2014. 20 butikker vil samtidig blive lukket, mens et ukendt antal kommer under Coops andre kæder.

Vi har arbejdet med det nye koncept i Fakta igennem længere tid og har set rigtig positive resultater"

Jan Madsen, koncerndirektør, Coop
Dermed sætter detailkoncernen for alvor fart under moderniseringen af Fakta. Ansigtsløftet af discountkæden begyndte sidste år, hvor man ombyggede 80 butikker til det nye koncept. Det har vist sig at være så stor en succes, at ledelsen nu har besluttet at skrue op for tempoet.

"Vi har arbejdet med det nye koncept i Fakta igennem længere tid og har set rigtig positive resultater. Derfor øger vi nu hastigheden i udrulningen, således at vi i løbet af 2016 skal ud til de 150 nye butikker," siger koncerndirektør Jan Madsen til FødevareWatch.

Han vil ikke komme nærmere ind på præcis, hvor mange af de 300 mio. kr., der skal gå til moderniseringer, og hvor mange der skal gå til lukningerne. Han fortæller dog, at langt den største del skal gå til investeringer.

Selv om pilen peger i den rigtige retning, har Fakta igennem længere tid været Coops problembarn. I 2014 havde kæden et underskud på 82 mio. kr. mod et minus på 99 mio. kr. året før. De røde tal skyldes blandt andet, at kæden har åbnet en række nye butikker de seneste år.

Coop-direktør: Millionsats skal få Fakta på ret køl

I forbindelse med fremlæggelsen af koncernregnskabet sidste år fortalte ledelsen, at man forventer en forbedring af bundlinjen i 2015. Den aktuelle millionindsprøjtning betyder dog, at Fakta også vil få underskud i 2016.

Til gengæld forventer Coop, at kæden laver overskud "inden for en kort årrække". Det fortalte koncerndirektør Peter Høgsted til Berlingske i forbindelse med ansættelsen af Stina Glavind som ny kædedirektør i december. Hun afløste Niels Karstensen, der igangsatte den nuværende turnaround, inden han blev forfremmet til HR-direktør for hele koncernen.

Ny Fakta-chef vil tættere på supermarkederne

Fakta får ny direktør

Så langt er Fakta med nyt koncept

Sådan vil Fakta rette op på benhårde fakta

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier