FødevareWatch

Coop vil have lejen nedsat med 100 millioner

Det er dyrt at have mange supermarkeder. Derfor har detailkoncernen Coop igennem længere tid forsøgt at forhandle lejen ned på 400 af sine butikker. En hård målsætning der har kostet lejekontrakter.

Ud af 1200 butikker forsøger Coop at forhandle en nedsættelse af lejen på de 400. Man går efter en besparelse på 100 mio. kr.

Det skriver Dansk Handelsblad.

"Vores vurdering var, at vi betalte for meget leje i en række butikker, og der var potentiale for besparelser. Det har vist sig at være rigtigt. Vi møder forståelse for, at vi ikke kan acceptere mere end markedslejen," siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen til nichebladet.

Kampen om lejen blev startet i 2014, da den nye ejendomsdirektør i Coop, Kræn Østergaard Nielsen, startede en større oprydning i Coops lejekontrakter. Oprydningen har indtil videre betydet, at nogle lejemål er blevet opsagt, fordi man ikke har kunnet nå til enighed, oplyser Jens Juul Nielsen.

Coop Danmark A/S ejer butikskæderne Kvickly, Superbrugsen, Dagli' Brugsen, Irma, Fakta og Fakta Q, som udgør de 1200 omtalte butikker.

Coop dropper jagten på flere kvadratmeter

Sådan falder priserne på Coops øko-varer

Sådan ruster producenterne sig mod private label-bølgen

Historisk tilbudscirkus i supermarkedet – kan det blive ved?

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier