Britisk dagligvarekæde planlægger væsentlige nedskæringer

Asda planlægger at nedlægge 300 stillinger og reducere lønnen for 4.300 ansatte i en markant nedskæring.
Foto: Lee Smith/reuters/ritzau Scanpix
Foto: Lee Smith/reuters/ritzau Scanpix

Mere end 300 jobs er i fare, og omkring 4.300 af den britiske dagligvarekæde Asdas ansatte risikere at må gå ned i løn som følge af besparelser, der rammer nattevagter, kontoransatte og apoteker.

Det skriver The Guardian.

Dagligvarekæden fortæller, at 211 nattevagters fremtid er usikker, og at yderligere 4.137 andre ansatte står til at miste et tillæg på knap 19 kr. i timen, efter pakning af dagligvarer og frostvarer er rykket fra natten til dags- og aftentimerne.

Derudover vil Asda bl.a. lukke syv af sine 254 butiksapoteker, og det står til at koste 62 ansatte jobbet.

Besparelserne kommer ifølge The Guardian på et tidspunkt, hvor flere store dagligvarekæder forsøger at skære i omkostningerne midt i inflationen på både fødevarer, energi og krav om højere løn fra de ansatte og for at kunne konkurrere med de hurtigt voksende tyskejede discountkæder Aldi og Lidl.

Ifølge en markedsundersøgelse fra Kantar er de tyskejede discountkæder Aldi UK og Lidl GB de hurtigst voksende dagligvarekæder i Storbritannien med en vækst på henholdsvis 27 pct. og 23,9 pct. i seneste kvartal, hvilket delvist er afspejlet af nye butiksåbninger.

Asda, der er Storbritanniens tredjestørste supermarked, har igennem længere tid forsøgt at holde omkostningerne nede, og det betød, at dagligvarekæden i efteråret fik den tvivlsomme pris for at betale den laveste timeløn blandt de store dagligvarekæder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også