FødevareWatch

Udsigt til norsk lakseskat skaber prisusikkerhed i dagligvarehandlen

Der vil være stor usikkerhed om prisen på laks allerede fra starten af næste år, melder flere norske dagligvarekæder. Grundrenteskat målrettet fiskeopdræt af skyldneren.

Foto: PR-foto Aquapri

Udsigten til en grundrenteskat målrettet de norske lakseopdræt får nu landets detailkæder til at varsle hårdere konkurrence fra udenlandsk laks.

Ifølge E24 er det i særdeleshed de norske laksegiganters planlagte fyringsrunder og det døde kontraktmarked, der skaber usikkerhed for landets dagligvarekæder, der normalt køber laks til butikkerne på lange kontrakter. De lange kontrakter er dog ikke umiddelbart en mulighed på nuværende tidspunkt, hvor afgifternes udformning og eksakte størrelse endnu er ukendt.

”Vi tror, der vil være nok norsk laks til rådighed i januar, men der er stor usikkerhed om prisen,” siger Kine Søyland, kommunikationschef i Norgesgruppen, der står bag Kiwi og Meny, til avisen.

Også Rema 1000 melder om øget usikkerhed og uforudsigelighed som følge af udsigten til grundrenteskatten, mens Coop er mere forsigtige med at råbe vagt i gevær.

Norsk fiskeriminister holder fast trods heftige protester

Skatteudspil lægger dæmper på euforien hos laksekæmpe

Mowi lukker fabrik - begrunder det med ny fiskebeskatning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier