Dagrofa Foodservice har doneret tonsvis af mad til organisation for hjemløse
Mere end 30.000 måltider er det blevet til i løbet af årets første ni måneder. Måltider som er laver på overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice.
Fødevaregrossisten har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.
Og Jeanette Duus, som er leder af JunkFood, er taknemmelig for støtten.
”Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til over 30.000 måltider i løbet af i år, og det er noget, der gør en stor forskel for gadens folk i København,” lyder det.
Hun uddyber:
”Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.”
Torsdag var Marlene Lindegaard, konceptchef i Dagrofa Foodservice, Karsten Bøttker, konceptchef i Dagrofa Foodservice og Zainab C. Ryttersgaard, CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice, på besøg i JunkFoods lokaler på Halmtorvet i Vesterbro for opleve hvordan initiativet fungerer i praksis.
Zainab C. Ryttersgaard siger efter besøget:
”Det er klart vigtigst for os at gøre en forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Partnerskabet giver os med andre ord mulighed for at løfte flere centrale samfundsdagsordener på samme tid, og vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde.”
Organisationen JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk, køkkenchef og medejer af restaurant Alchemist besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
Organisationen leverer hver dag mere end 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
Irma går ind i Alchemistprojekt med mad til hjemløse