FødevareWatch

Coop sænker temperaturen yderligere i butikker og på hovedkontor

Dagligvarekoncernen Coop har tidligere annonceret at ville sænke temperaturen til 20 grader, men nu får termostaten endnu et nøk ned.

Koncerndirektør Allan Kristoffersen. | Foto: PR / Coop

I alle Coops butikker og på servicekontoret i Albertslund vil dagligvarekoncernen sænke temperaturen til 19 grader mod de nuværende 21 grader.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Koncernen har tidligere fortalt DetailWatch, at planen var at sænke temperaturen i butikkerne til 20 grader, men nu får termostaten altså yderligere et nøk, mens også kontoret i Albertslund omfattes.

Beslutningen kommer på baggrund af de markant stigende energipriser, som Coop estimerer vil koste koncernen 500 mio. kr. i ekstraregning.

”Det er ikke penge, vi alle kan lægge på prisen på varerne. Derfor er vi nødt til at gøre noget markant for at spare,” udtaler koncerndirektør Allan Kristoffersen i meddelelsen.

Sænkningen af temperaturen sker, efter Coop i løbet af de seneste uger har fjernet over 2.000 kølere i butikkerne.

Samtidig har Coop oprettet en intern gruppe, der skal komme med forslag til, hvordan energiforbruget kan reduceres yderligere.

”Forslaget om temperatur-reduktionen kommer herfra og vil medføre en besparelse på 5-6 mio. kr. for koncernen,” udtaler energichef Nicki Pagh Børgesen i meddelelsen.

Coop er i gang med at etablere solcelleanlæg og forbedre udnyttelsen af overskudsvarme samt andre investeringer, der skal reducere energiforbruget med yderligere omkring 10 pct. i 2025.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie DetailWatch.)

Coop forudser butiksdød blandt små brugser efter høje energipriser

Coop fjerner 2000 kølere og skruer ned for varmen for at spare på tredoblet elregning

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier