FødevareWatch

Coops egne butikker skal være fossilfri næste år

Energikrisen har givet Coops klimaprojekter ekstra medvind: Koncernen regner nu med at gøre sine egne butikker fossilfri næste år, imens energiproduktionen fra solceller skal tredobles med hjælp fra brugsforeningerne. Det ændrer dog ikke på slutmålet om at være ’klimapositiv’ i 2030.

Målet om at blive fossilfri næste år gælder for Coop Danmarks egne butikker – men også de selvstændige brugsforeninger river gasfyr ned af væggene og sætter solceller op. | Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier

For en uge siden kunne Coop melde en markant forenkling af forretningen ud, der bl.a. betyder at dagligvarekoncernen fremover vil have ét supermarked og én discountbutik. Det skal sikre ifølge Coop sikre, at virksomheden kommer styrket ud på den anden side af en historisk inflation og energikrise i Europa.

Særligt det sidstnævnte har også fået Coop til at fremrykke investeringerne i koncernens grønne omstilling.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier