FødevareWatch

I samråd om pristjek: Erhvervsminister vil "kigge på" hjælp til pressede købmænd

I et samråd om regeringens pristjek lægger erhvervsministeren op til, at der skal kigges længere ned i værdikæderne end detailledet, bl.a. på produkter som smør.

Erhvervsminister Simon Kollerup under samråd om pristjek torsdag 15. september. | Foto: Udklip fra Folketingets livesending.

I et samråd omkring de stigende dagligvare- og energipriser åbner erhvervsminister Simon Kollerup (S) torsdag op for, at regeringen kan have hjælp på vej til de små købmænd rundt om i landet, der er hårdt presset af selvsamme energipriser.

”Vi har set købmandsforretninger rundt i hele landet prøve at råbe os op, der siger, at vi er nødt til at gøre noget nu, ellers mister vi de små butikker ude i vores yderområder.”

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier