FødevareWatch

Lang vej fra god høst til billigere brød

De stærke høstudsigter kan ikke direkte kobles sammen med udsigt til lavere priser på kød, mælk og brød, vurderer fødevarespecialister.

Foto: Annika Byrde

Landbruget jubler over udsigterne til gode høsudbytter, men hvis forbrugerne forbinder det med øjeblikkelig prisdrop på fødevarer, bliver de skuffede. Der er nemlig længere vej mellem de to ting, vurderer fødevarespecialister. Det skriver ErhvervPlus.

Ifølge fødevareøkonom Henning Otte Hansen fra Københavns Universitet er råvarepriserne kun en mindre andel af prissammensætningen, høstudbyttet er i forvejen indregnet i markedet og dermed kræver det en længere trend på råvaremarkedet at slå igennem ude i detailleddet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier