FødevareWatch

Salling Group bryder deres eget prisloft

Prisen på fire varer i Bilka og Føtex har været sat for højt i forhold til Salling Groups eget prisloft, viser en gennemgang, DR har lavet.

Salling Groups prisloft inkluderer i dag omkring 350 varer i Føtex og Bilka og ca. 100 i Netto. | Foto: Linda Johansen

Som modsvar til de stigende fødevarepriser indførte dagligvarekæderne Bilka og Føtex den 1. juni et prisloft på 200 varer, der senere blev udvidet til at gælde endnu flere.

Men det loft, har kæderne, der ejes af Salling Group, selv brudt, viser en gennemgang DR har lavet med tal fra tjenesten Beepr. Det gælder en billedramme, P. Rondele smøreost, en pakke panerede fiskefileter og Sallings økologiske frugtstænger, der har kostet mellem 5 øre og 5 kr. for meget.

Ifølge kommunikationsdirektør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen, er fejlen - i hvert fald for nogle af varernes vedkommende - sket, fordi varerne er blevet tastet forkert ind, da priserne skulle låses.

”Jeg håber på tilgivelse. Fordi det prisloft, vi har sat, er et godt bud på at skabe noget tryghed i en økonomi, som hos mange kan være udfordret,” siger han til DR.

Konkurrenter: En ”kampagne”

Siden Salling Groups prisloft blev annonceret har flere af dagligvarekoncernens konkurrenter kaldt loftet ”en kampagne” og ”ikke autentisk”.

”Kunderne kan godt gennemskue, hvis et supermarked melder ud, at de vil konkurrere på lav pris. Det er ikke autentisk, og derfor kommer de til os i stedet, hvor de over mange år har fået beviser for lav pris og ikke blot blevet lovet det gennem en marketingkampagne,” sagde adm. direktør i Lidl, Jens Stratmann, i juni.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie DetailWatch.)

Lidl-direktør afviser prisloft som ”ikke autentisk”

Discountkæde kalder Sallings prisloft ”en kampagne”

Salling Group udvider prisloft til mærkevarer

Lektor: Prisloft lægger ”maksimalt” pres på konkurrenter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier