FødevareWatch

Inflation får marginerne til at svinde ind i amerikanske dagligvarekæmpe

Selv om bruttomarginen bliver mindre, ser inflationen dog ikke ud til at have den store indvirkning på dagligvarekædens samlede omsætning, der i kvartalet blev større end forventet.

Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix.

Tårnhøje fragtrater, inflation og stigende lønomkostninger rammer nu den amerikanske dagligvarekæde Costco på bruttomarginen, der i en netop offentliggjort rapport for tredje kvartal svinder ind.

Ifølge Reuters får det nu Costco til at sende prisstigninger på visse fødevarer videre til forbrugerne.

I alt svandt Costcos bruttomarginer ifølge Reuters med 99 basispoint. Omvendt steg den samlede omsætning med 16 pct. til 52,6 mia. dollar i kvartalet - og altså mere end til det forventede niveau på 51,7 mia. dollar.

Costco er ikke den eneste amerikanske dagligvareaktør, der mærker til inflationen. Også Walmart og Target har været ude med advarsler om, at inflationen rammer profitten, eftersom de stigende priser afholder kunderne fra at købe de ikke nødvendige såvel som højmargins-produkter.

Hvor man i eksempelvis Walmart oplever, at kunderne trader ned eller bytter mærkevarer ud med billigere produkter, er det ikke tilfældet i Costco, der står bag private label-mærket Kirkland Signature.

”Vi oplever ikke, at forbrugerne trader ned. Vi ser dog et lille skift i, hvordan folk bruger deres penge i år,” lød det ifølge Reuters fra Costcos viceøkonomichef, Robert Nelson, under et investorkald torsdag.

Discountkæde har fået nok af logistisk kaos: Laver sit eget rederi for at få varerne hjem til tiden

Target styrtdykker i formarkedet efter nedjustering

Amerikansk private label-brand har vokset sig større end Campbell og Kellogg

Mere fra FødevareWatch

Gynger og karruseller på Chr Hansens fødevaremarkeder

Mens kvartalstallene i stor stil ligger indenfor skiven, er der store forskelle at finde på ingredienskoncernens markeder på fødevareområdet. Nordamerika kører for fuld damp, mens Kina er bremset mere op på yoghurtfronten som følge af pandemien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier