FødevareWatch

7-Eleven lagde 10 procent til omsætningen i 2021

Både top- og bundlinje blev øget sidste år for conveniencekæden 7-eleven, der dermed næsten vendte tilbage til niveauet før corona, skriver Dagligvarehandlen.

7-Eleven har været en del af bybilledet i flere dele af Danmark siden 1993 | Foto: Henning Hjorth

Efter et 2020, hvor corona skar 300 mio. kr. af omsætningen, havde 7-Eleven kæden igen godt gang i salget af mad og kioskvarer til folk på farten sidste år, skriver Dagligvarehandlen.

Mens omsætningen landede på 2,1 mia. kr. mod 1,9 mia. kr. i 2020, blev resultatet efter skat markant øget til 55,4 mio. kr. mod 29,5 mio. kr. i 2020.

Dermed kom kæden stort set tilbage på niveauet før corona og rekordåret 2019, der bød på et resultat på 57,3 mio. kr. ud af en omsætning på 2,2 mia. kr.

Resulatet kommer ikke helt uventet for kæden, der allerede i sensommeren så en normalisering af salget, fortalte adm. direktør for kæden i Danmark, Jesper Østergaard, til FødevareWatch i septemper.

”I starten af året forventede vi først at være tilbage på 2019-niveau i 2022, men de sidste gode sommermåneder viser, at vi forventer at komme tilbage på niveau med 2019 allerede i 2021,” sagde Jesper Østergaard, adm. direktør for Reitan Convenience Denmark, der står bag 7-Elevens over 170 butikker i Danmark samt 56 butikker i samarbejde med Shell.

7-Eleven er ejet af den norske koncern Reitan Retail, der også står bag Rema 1000.

(Denne artikel er leveret af FødevareWatchs søstermedie DetailWatch)

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier