Påsken betød store mængder overskudsmad i supermarkederne
Over 200 ton.
Så meget overskudsmad samlede organisationen Stop Spild Lokalt ind fra supermarkederne forud for påsken og de medførte butikslukninger, skriver TV2 Lorry.
Spørger man professor i fødevareøkonomi på Københavns Universitet Jens Dejgård Jensen bør det dog i stedet være detailhandlen, der tager skeen i egen hånd og gør noget ved madspildsproblemstillingen.
Ifølge ham bør detailkæderne overveje deres indkøbsvaner.
”De skal se lidt mere i retningen af de omkostninger, der er ved at have et stort spild,” siger Jens Dejgård Jensen til TV2 Lorry.
Han slår desuden på, at man i detailhandlen bør blive mere åbne for ikke nødvendigvis at have alle varer på supermarkedshylderne til enhver tid.
Stop Spild Lokalt har siden 2016 uddelt overskudsmad til trængende i et forsøg på at bekæmpe madspild.
Kantineleverandør vinder endnu stor offentlig kunde
Grøntkassefirma genopstår i nyt setup
Too Good To Go på top 100-liste over indflydelsesrige virksomheder i verden