
Det er blevet dyrere at drive restaurant, og stigende fødevare- og elpriser er yderligere med til at presse til en branche, der i forvejen var ramt af coronanedlukningerne. En af de spisesteder, der kan mærke konsekvenserne, er den aarhusianske Restaurant Hærværk, hvor elpriserne det seneste år er fordoblet.
Det skriver TV2 Østjylland.
Alligevel tøver indehaver Rune Sørensen med at sætte priserne på menuen op, der i dag lyder på 495 kr.
”Mange kokke har ikke taget de store økonomiske uddannelser, så man er måske bange for at sætte priserne op i forhold til, hvad resultatet vil være for gæsterne og for flowet i restauranten. Så vil man næsten hellere sætte penge til og så have gæster,” siger Rune Sørensen, der dog ikke udelukker, at de kommer til at kigge på prisen for en middag.
FødevareWatch har tidligere talt med de to brancheorganisationer DRC og Horesta, der generelt kan rapportere om en presset branchen.
”Hvis den her prisudvikling fortsætter, er der nogle forretningsmodeller inden for de her typer virksomheder, der ikke kommer til at holde i længden. I sidste ende kan det betyde, at nogle af dem må dreje nøglen om,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.
Forenede Service i strategiskifte: Sælger selskab med 200 medarbejdere