FødevareWatch

Restaurant klemmes af fordoblet elregning

Aftenens menu koster det samme trods højere udgifter, men restauratør tøver med at sætte priserne op.

Foto: PETER PARKS/AFP / AFP

Det er blevet dyrere at drive restaurant, og stigende fødevare- og elpriser er yderligere med til at presse til en branche, der i forvejen var ramt af coronanedlukningerne. En af de spisesteder, der kan mærke konsekvenserne, er den aarhusianske Restaurant Hærværk, hvor elpriserne det seneste år er fordoblet.

Det skriver TV2 Østjylland.

Alligevel tøver indehaver Rune Sørensen med at sætte priserne på menuen op, der i dag lyder på 495 kr.

”Mange kokke har ikke taget de store økonomiske uddannelser, så man er måske bange for at sætte priserne op i forhold til, hvad resultatet vil være for gæsterne og for flowet i restauranten. Så vil man næsten hellere sætte penge til og så have gæster,” siger Rune Sørensen, der dog ikke udelukker, at de kommer til at kigge på prisen for en middag.

FødevareWatch har tidligere talt med de to brancheorganisationer DRC og Horesta, der generelt kan rapportere om en presset branchen.

”Hvis den her prisudvikling fortsætter, er der nogle forretningsmodeller inden for de her typer virksomheder, der ikke kommer til at holde i længden. I sidste ende kan det betyde, at nogle af dem må dreje nøglen om,” siger Kristian Nørgaard, der er politisk direktør i Horesta.

Forenede Service i strategiskifte: Sælger selskab med 200 medarbejdere

Kageselskab fra Løvens Hule har drejet nøglen om

ISS vil åbne restaurant i Finland med dansk islæt

Mere fra FødevareWatch

Chokoladekoncern undskylder til Kina

Chokoladekoncernen Mars har været ude med en officiel undskyld til Kina, hvor den bl.a. understreger, at Mars ”respekterer Kinas nationale suverænitet”. Det sker, efter koncernen har refereret til Taiwan i en reklamekampagne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier