FødevareWatch

Medie: Alle restriktioner fjernes 31. januar

Ifølge Jyllands-Posten præsenterer statsminister Mette Frederiksen en plan om at fjerne alle restriktioner ved månedens udgang.

Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen (S) ventes onsdag på et pressemøde at fortælle, at hun ønsker at ophæve alle restriktioner fra 31. januar.

Det bekræfter flere unavngivne kilder over for Jyllands-Posten.

Ifølge avisen vil statsministeren efter planen holde et pressemøde onsdag klokken 18 i Spejlsalen i Statsministeriet.

Statsministeriet oplyser til Ritzau, at der endnu ikke er afklaring på, hvornår der holdes pressemøde onsdag.

På pressemødet vil statsministeren ud over at fjerne alle restriktioner bebude, at coronavirus fra 5. februar ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Ifølge Jyllands-Posten er det med afsæt i anbefalinger fra Epidemikommissionen, at Mette Frederiksen vil fjerne alle restriktioner.

Ifølge Politiken, der citerer anbefalingerne, lægger myndighederne i kommissionen vægt på, at corona-epidemien har skiftet karakter.

”Der er tale om en ny epidemisituation, hvor en høj og stigende smitte ikke i samme grad som tidligere omsætter sig i indlæggelser på sygehuse,” står der i indstillingen ifølge Politiken.

TV2 erfarer, at kommissionen mener, at regler om test og isolation ved indrejse til Danmark bør fortsætte fire uger endnu.

De nuværende restriktioner udløber 31. januar, mens kategoriseringen af covid-19 som samfundskritisk sygdom ophører 5. februar.

Dermed skal der tages politisk initiativ, hvis de enten skal forlænges eller forkortes. Statsministeren ventes altså at annoncere, at et sådan initiativ udebliver.

I torsdags oplyste Sundhedsministeriet, at regeringen onsdag ville fremlægge en plan for, hvilke restriktioner der skal ophæves eller forlænges efter 31. januar.

Ifølge pressemeddelelsen havde regeringen bedt Epidemikommissionen om at vurdere, om epidemisituationen tillader, at man lemper yderligere på restriktionerne.

Smittetallene har været stigende de seneste uger. Men det har ikke afspejlet sig i antallet af indlagte, der ikke er steget i samme grad.

Mandag oplyste Sundhedsstyrelsen, at anbefalinger for selvisolation er ændret.

Det betyder blandt andet, at smittede nu kan afbryde deres isolation, når de ikke længere har symptomer - forudsat at der er gået fire dage, siden man blev testet positiv.

Der er et politisk pres for at lade restriktionerne udløbe.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har blandt andet sagt, at han mener, at det er på tide at ophæve coronavirus’ status som samfundskritisk sygdom. Han mener også, at alle restriktioner skal ophæves.

Opdateret kl. 14.

V-formand vil af med coronarestriktioner om to uger

Ulovligt samarbejde: Flere diskoteker involveret i stor kartelsag

Restauratør med burgerkæde og barer spejder frem mod onsdag: Vi skal videre med en fuld corona-genåbning

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier