FødevareWatch

Coop rykker rundt i direktørtruppen

Med afsæt i den nye strategi bliver der rykket rundt på stolene i koncernledelsen i Coop. I front for Superbrugsen vender en gammel kending tilbage og i Irma får man også ny kædedirektør.

Foto: Lars Krabbe/ERH

Kommerciel direktør i Coop, Kenneth Pedersen, bliver ny kædedirektør for koncernens største supermarkedskæde, Superbrugsen.

Det skriver Coop i en pressemeddelelse i forbindelse med flere ændringer i koncernledelsen i detailkoncernen som direkte afledt effekt af opstarten på en ny strategiperiode.

Kenneth Pedersen var i perioden 2014-2017 kædedirektør for Superbrugsen - den post indtager han nu igen. | Foto: PR / Coop
Kenneth Pedersen var i perioden 2014-2017 kædedirektør for Superbrugsen - den post indtager han nu igen. | Foto: PR / Coop

Med jobbet vender Kenneth Pedersen igen tilbage til den stol, som han besad, før han tilbage i 2017 blev leder af Meny-kæden i Dagrofa-regi. Han har siden september været kommerciel direktør på tværs af supermarkedskæderne i Coop, det er en stilling, som nu nedlægges.

”Med Kenneth Pedersen får vi en af de mest erfarne detailhandlere i Danmark tilbage i spidsen for vores største kæde. Kenneth har haft en mere end 25 år lang karriere i Coop og nyder stor respekt i hele Coop-familien,” siger koncerndirektør Allan Kristoffersen.

Som følge af organisationsændringen fratræder hidtidig kædedirektør Jesper Gottschalck Bjerring.

Irma-chef får ny titel

Udover forandringer i toppen af supermarkedskæden er der også ny titel til kædedirektør for Irma, Charlotte Nilsson Norby, der kun har været Coop-leder siden april 2021.

Foto: PR
Foto: PR

Hun er udnævnt som ny kategoridirektør for Food Coop og får dermed ansvaret for indkøb af alle dagligvarer til Superbrugsen, Kvickly, Daglibrugsen, Fakta, Coop 365discount, Irma og Coop.dk Mad, oplyses det.

”Charlotte Nilsson Norby har en unik erfaring i dansk dagligvarehandel fra både leverandør- og detailsiden. Hun har demonstreret stærke kommercielle kompetencer og er en dygtig leder, der allerede har realiseret gode resultater i Irma. Derfor er vi glade for, at hun har påtaget sig opgaven, der er en af de vigtigste i dagligvarehandelen,” siger koncerndirektør Per Thau.

På posten afløser hun Jan Adolfsen, der i stedet skal være direktør for en helt ny afdeling i Coop kaldet Operationel Excellence. Her vil Coop samle kompetencer fra Logistik, Indkøb og det store SAP-projekt ”for at styrke transformationen til en mere procesdrevet organisation.”

Med den nye enhed bliver en del opgaver centraliseret for at frigive tid og ressourcer til, at kategoriarbejdet kan løfte sortiment, pris og kampagne i samarbejde med leverandørerne, hedder det videre.

Tilbage i Irma-kæden er den tidligere salgsdirektør i kæden og hos konkurrenterne i Føtex, Jan Larsen, blevet udnævnt som ny kædedirektør for de omkring 68 butikker.

Årets vigtigste jobskifter i fødevarebranchen

Tidligere Meny-direktør får comeback i Coop

Ny kædedirektør: Meny har Danmarks stærkeste fødevarekoncept

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier