FødevareWatch

Nye restriktioner har kurs mod detailhandel og serveringssteder

Fredag eftermiddag er der igen pressemøde i Statsministeriet, og ifølge flere medier anbefaler Epidemikommisionen, at der igen indføres en stribe restriktioner.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

En stribe restriktioner ser igen ud til at kunne blive indført for at dæmme op for den stigende corona-smitte, som torsdag resulterede i 9999 nye smittede på landsplan.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger anbefaler regeringens epidemikommission, at teatre, spillesteder, messecentre, biografer, museer, kunsthaller, forsamlingshus og højskoler lukkes helt ned i en periode.

Der lægges derudover op til at legelande og tivolier lukkes, og i detailhandlen skal kunder spredes langt mere end hidtil.

Butikker under 2000 kvadratmeter skal have fire kvadratmeter per kunde. I butikker over 2000 kvadratmeter er arealkravet på seks kvadratmeter per kunde, skriver avisen.

Ifølge TV2 vil de kommende restriktioner også ramme serveringstederne igen. De skal ifølge mediet stoppe med alkoholserveringer kl. 22 og lukke kl. 23. I øjeblikket skal der lukkes klokken 00.

Statministeriet har indtil videre planlagt at afholde pressemøde kl. 14.

Udvalg er ikke indkaldt

Ifølge den nye epidemilov kan regeringen ikke indføre restriktioner, hvis ikke det er godkendt i Folketinget - forstået på den måde, at der ikke må være et flertal imod.

Flere sundhedsordførere samt udvalgets formand, Kirsten Normann Andersen (SF), fortæller fredag formiddag til Ritzau, at der ikke er indkaldt til møde i Epidemiudvalget fredag, og dermed er der ikke lagt op til, at kommisionens anbefalinger kan blive behandles forud for pressemødet.

"Det er kritisabelt, at der bliver indkaldt til pressemøde, inden der har været møde i Epidemiudvalget. Jeg har understreget over for regeringen, at vi er helt med på, at det skal gå hurtigt," siger udvalgets formand, Kirsten Normann Andersen (SF) til Ritzau.

Kompensationspakkerne kan være fortid, viser lækkede notater

Rekom hjemsender alle medarbejdere i Norge

Trepartsaftale sikrer kortvarig aftale om lønkompensation

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier