FødevareWatch

Corona gik hårdt ud over det europæiske mejerisalg i foodservice

Det vurderes, at sektoren først er tilbage på 2019-niveau om fem år.

Foto: Joachim Ladefoged / Ritzau Scanpix

Som ventet faldt forbruget af mejeriprodukter i 2020 markant i foodserviceindustrien, imens salget i samme periode steg i dagligvarehandlen. Sidstnævnte var dog ikke nok til at veje op for nedlukningerne.

Det skriver Mejeri.dk, der har besøgt konferencen European Milk Forum.

2020-forbruget af mælk, ost, fløde og smør i foodservice var 4,3 millioner ton mindre end i 2019, mens salget af mejeriprodukter i dagligvarehandlen steg 1,9 millioner ton i samme periode.

"Alt i alt blev resultatet en tabt afsætning af 2,4 millioner ton mejeriprodukter i Europa i 2020," fortalte markedsanalytiker Marie Breban fra Euromonitor på konferencen. 

Samlet faldt afsætningen af mejeriprodukter med 34 pct. sidste år, og Euromonitor vurderer, at sektoren tidligst er tilbage på 2019-niveau om fem år.

Flensted lander kartoffelaftale med hotelkæde

Lavere konkurstal blandt restauranter med coronastøtte

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier