FødevareWatch

Prognose: Økosalget har kurs mod 18 milliarder kroner

Trods en fladere vækstkurve end i det store detailår 2020, er der ifølge en prognose fra Økologisk Landsforening udsigt til, at økosalget i 2022 vil krydse 18 mia. kr.

Foto: Carsten Andreasen/Ritau Scanpix

2020 var et særdeles stort år i dansk dagligvarehandel, hvor man på grund af corona brød flere års stilstand med en vækst på 4,5 pct. Samme billede men med en stejlere kurve på 14 pct. så man i salget af økologi, hvor salget voksede med næsten 2 mia. kr.

Ifølge en ny prognose fra Økologogisk Landsforening bliver sidste års fremgang halveret til ca. en mia. kr. i både i år og til næste år, lyder forventningen, og dermed vil det økologiske detailsalg nærme sig 17 mia. kr. i 2021 og 18 mia. kr. i 2022, skriver Dagligvarehandlen.

"Vi forventer stadigvæk en vækst, men en så stor vækst, som vi så sidste år, er svær at efterligne. I 2021 og 2022 forventer vi en årlig vækst på mellem 5 og 7 pct. Det, synes vi er ganske flot ovenpå de vækstrater, der har været," siger Birgitte Jørgensen, markedschef for detail i Økologisk Landsforening til mediet.

Flensted lander kartoffelaftale med hotelkæde

Økologisk muslingeproducent lander solidt resultat

Danish Crowns økologiske ben runder næsten en milliard

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier