FødevareWatch

Salling Group skal betale halv million for brud på overenskomst

HK Handel har vundet en sag om manglende udbetaling af overarbejde mod Salling Group i Arbejdsretten.

Foto: PR / Salling Group

I stedet for i udgangspunktet at udbetale penge for overarbejde har Salling Group i en årrække og mod overenskomsten i stedet ladet de ansatte som udgangspunkt fået afspadseret timerne.

Den praksis går ifølge HK Handel ikke, og nu har Arbejdsretten taget stilling, så sagen ender med, at Salling Group nu skal betale 500.000 kr. i bod til HK Handel.

"I HK Handel er vi selvfølgelig meget glade for Arbejdsrettens dom. Som fagforening er det afgørende for os, at de overenskomster vi indgår også føres ud i livet i virksomhederne," siger Mette Høgh, formand i HK Handel, i en pressemeddelelse.

Tilbage i 2018 blev HK Handel bekendt med, at Salling Group igennem en årrække, uden aftale med den enkelte medarbejder, per automatik afspadserede overarbejde. I stedet for at udbetale overarbejde, som der er aftalt i overenskomsten, skriver HK Handel.

Salling Group erkendte i 2020, at denne praksis ikke var i overensstemmelse med overenskomsten, og samme år stoppede de også med det fra 1. juli. HK Handel har dog siden ønsket at få rettens ord for, at det er uacceptabelt, når en virksomhed, særligt af denne størrelse, egenhændigt laver om på aftaler i overenskomsten. Og det har Arbejdsretten altså givet HK Handel medhold i, skriver fagforbundet.

Salling Group kræver dokumentation fra DAO for budes vilkår

Intervare kritiserer dagbøder og betalingsstop fra Københavns Kommune

DAO skal forklare sig over for Salling Group i chaufførsag 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier