FødevareWatch

Politisk aftale vækker glæde ved detailkoncern

Et bredt flertal af Folketingets partier vil afsætte et tocifret millionbeløb til borgerdrevne dagligvarebutikker i Danmarks mindre byer.

Foto: Ernst van Norde

Danmarks mindste byer og landdistrikter skal nu styrkes i form af en ny politisk aftale med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i spidsen.

Her har et bredt flertal af Folketingets partier blevet enige om at afsætte 18. mio. kr. til borgerdrevne dagligvarebutikker. Og det glæder Dagrofa-koncernen, skriver selvsamme i en pressemeddelelse.

"Det er meget positivt, at der er indgået en bred politisk aftale, som i den grad vil styrke lokale borgergruppers arbejde med at skabe lokalt forankrede dagligvarebutikker, liv og udvikling i landdistrikterne," siger Tomas Pietrangeli og fortsætter:

"Vi afgav for kort tid siden et samfundsløfte om at fortsætte med at være til stede i hele Danmark, men også åbne flere butikker udenfor de største danske byer, hvor borgerne har viljen og engagementet til at skabe forandring i fællesskab. Vores lokale købmænd spiller i forvejen en helt afgørende rolle med at sikre moderne dagligvareforsyning og være et samlingssted i de dele af landet, hvor der er lidt længere mellem husene. Det er en del af vores DNA og det vil det fortsætte med at være."

Siden 2009 har de mindste byer fået halveret antallet af dagligvarebutikker. Puljen til de borgerdrevne butikker vil være en såkaldt matching-pulje, hvor lokale borgergrupper kan søge op til samme beløb fra puljen, som de selv har indsamlet. Dog med en maksimalgrænse på 600.000 kr.

Krav om mundbind for kunder i detailhandlen fra mandag

Lidl vil udvide med 220 nye butikker i Storbritannien

Butiksansatte vil undtages krav om mundbind 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier