FødevareWatch

Detailkæder kæmper for at holde prisstigninger nede

Udfordringer med dårlig høst, svær logistik og dyrere emballage får leverandørpriserne til at stige, og i detailkæderne arbejdes der hårdt på at holde prisstigningerne nede. I sidste ende kommer forbrugerne dog til at betale mere.

Foto: Miriam Dalsgaard/ Ritzau Scanpix.

Der har igennem snart et stykke tid været varslet prisstigninger på en lang række fødevarer, som pga. af dårligt vejr, emballagepriser og udfordringer i logistikkæderne ikke kan leveres helt så billigt som de plejer.

Ifølge flere detailkæder vil prisstigningerne i sidste ende ramme forbrugerne, men der arbejdes hårdt på, at det i lige så høj grad bliver leverandørerne, der tager de ekstra omkostninger, skriver Børsen.

“Der er rigtigt mange leverandører, der varsler prisforhøjelser på varerne, og vi kæmper for at holde dem så meget nede som muligt. Det har betydning for de fleste kødprodukter, mel, kaffe og olier, og det er særlig grundet dårlig høst flere steder i verden suppleret med stigende omkostninger på alt fra transport til emballage,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop, til avisen.

Fordoblede ærtepriser står til at ramme plantebaserede producenter

Ekstrem varme og tørke medfører prisstigninger på pasta

Fragtproblemer kan betyde prisstigninger for danske tedrikkere

Mere fra FødevareWatch

Ny formand i nordjysk fiskekoncern

Fiskekoncernen Seafood Danmark fik i sommer ny koncernchef, og nu er der også kommet ny bestyrelsesformand i selskabet med de store vækstambitioner.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier