FødevareWatch

Britiske detailkæder løftes på tro om flere opkøb

Detailsektoren er attraktiv at købe sig ind i, lyder meldingen i kølvandet på overtagelsen af supermarkedskæden Morrisons.

Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Kapitalfonden Clayton Dubilier & Rices opkøb af detailkæden WM Morrison Supermarkets for 7 mia. pund har givet investorerne håb om, at flere opkøb kan være på vej i den britiske detailsektor.

Det skriver Bloomberg News.

Den øgede opmærksomhed mærkes på aktierne i detailkæderne Tesco og J Sainsbury, der ejer Sainsbury's, der stiger henholdsvis 0,8 og 2,3 pct. på børsen i London.

Imens dykker WM Morrison Supermarkets med 3,8 pct. til 285,82 pence - også på børsen i London.

Sektoren har foruden opkøbet også nydt godt af forbedret præstation, som industrien for kapitalfonde nu har kastet sin kærlighed over.

Industrien havde efter første halvår en rekordhøj ubrugt kapital for 3300 mia. dollar - svarende til over 21.000 mia. kr. - samt en kapitalbeholdning blandt opkøbsfonde på 1000 mia. dollar.

"De er ganske enkelt strukturelt bedre end andre forretninger end på noget tidspunkt i det seneste årti," skriver Andrew Porteous, der er medchef for europæisk forbrugerundersøgelse i HSBC, i en analyse ifølge Bloomberg News.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier