FødevareWatch

Netto Polen har nu 500 butikker

Med omlægningen af de første 100 ud af 270 Tesco-butikker er den danske kæde nu ved at styrke sin position i Polen.

Foto: PR

Butik nummer 500 med Netto-banner er åbnet i Polen, og dermed har kæden fra Salling Group konverteret de første 100 Tesco-butikker i landet.

Det skriver Nettos direktør, Michael Løve, på Linkedin.

"Holdene har formået at gøre det hurtigere, end vi troede var muligt og under de forventede omkostninger. Tak til alle for det hårde arbejde og engagement i at få det til at ske," skriver han og fortsætter:

"Der er stadig masser af udfordringer forude, men en vigtig milepæl er nået."

Konverteringerne sker efter, at den danske dagligvarekæmpe for godt et år siden opkøbte Tescos polske forretning på godt og vel 300 butikker. Handlen – som officielt blev godkendt af de polske myndigheder i marts – havde en samlet værdi på godt og vel 1,5 mia. kr.

Da opkøbet oprindeligt blev offentliggjort i 2020, var der dog ingen tvivl om meritterne hos adm. direktør i Salling Group, Per Bank. Kort fortalt var der mere eller mindre tale om en plug-and-play-løsning, som ville give den danske kæde et markant stærkere fodfæste på det polske marked.

"Tesco er et perfekt match til os, fordi de er specielt stærke i den sydlige del af Polen," sagde topchefen i et interview med FødevareWatch.

Selv lagde topchefen vægt på, at godt og vel to tredjedele af butikkerne havde et butiksareal på 700-1500 kvadratmeter. Med andre ord er der 200 butikker, "som passer lige til at lave om til Netto'er", lød det fra Per Bank.

Med overtagelsen vil Netto samlet lige under 700 butikker i Polen.

Supermarkedskæde advarer om tomme hylder til jul

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Coop Prime-kunder har optanket for en milliard kroner 

Mere fra FødevareWatch

Frosset kaffekoncept henter stor investering

Folkene bag et amerikansk kaffekoncept, hvor man lynfryser friskristede kaffebønner, så de holder mere af smagen, har hentet, hvad der svarer til knap 225 mio. kr. i en investeringsrunde.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier