FødevareWatch

Britisk dagligvarefest ebber ud - men kun kortvarigt

Efter vilde vækstrater i den britiske dagligvaresektor i 2020 nærmer vi os nu mere normale tilstande, viser prognose.

Foto: Ocado/Reuters/Ritzau Scanpix

Salget af fødevarer og andre dagligvarer i de britiske supermarkeder fik voldsomt medvind under pandemien med en vækst på samlet set 8,5 pct. i 2020.

Nu forventer analysehuset IGD ifølge Reuters, at medvinden løjer af i Storbritannien og lander på mere normale salgsniveauer. Selskabets prognose lyder på, at dagligvaresalget vil vokse 1,7 pct. i indeværende år og komme ned på 0,9 pct. til næste år.

Men med forventet styrkelse af arbejdsmarkedet, bedring i økonomien og nye blandt andet nye handelsmønstre forudser analyseselskabet, at der på bagkanten at dette dyk vil fortsætte med pæne vækstrater frem mod 2026.

Markedet ventes at vokse med 8,1 pct. frem mod 2026, hvor det i så fald udgør 229,1 mia. pund, hvilket svarer til omkring 1980 mia. kr. Discountmarkedet ventes at tegne sig for de større vækstrater med 23,8 pct., mens onlinemarkedet kan følge lige efter med 21,4 pct.

Mere fra FødevareWatch

Nye slikbutikker på nettet holder fast i coronaoptur

Med medvinden fra blandt andet den lukkede grænsehandel og de slikhungrende danskere i ryggen klarede danske online slikbutikker sig godt igennem 2020. Nu melder spørgsmålet sig: Kan man blive ved med at sælge slik på nettet, efter coronaen har lettet sit tag?

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier