FødevareWatch

Nærkøb åbner første ubemandede butik – klar på mange flere

Særligt i sommerhusområder kan butikker uden ansatte have potentiale. Direktøren spår om, at konceptet kan udvides til flere hundrede butikker.

Foto: Stine Rasmussen/IND

Den første ubemandede butik i Nærkøb-kædens historie er plantlagt til at åbne i september. Det skriver Dagligvarehandlen.

Her skal det være muligt at købe dagligvarer hele døgnet, og kunderne lukker sig ind i butikken ved at scanne en QR-kode, som også bruges til at scanne varerne i butikken.

Ifølge Nærkøbs adm. direktør Jens O. Bylling Jensen kan Faxe-butikken måske blive første ubemandede butik af mange. Særligt i sommerhusområder og på campingpladser udenfor højsæsonen har formatet potentiale.

"Jeg kan da sagtens forestille mig et par hundrede. Vi kan jo se, at der er et behov for at kunne købe ind i flere lokalområder, selv om der er mange butikker i Danmark. Dagrofa åbner borgerbutikker, og Salling Group sætter Bilka-containere op," siger han.

Der foreligger dog endnu ikke flere konkrete aftaler med købmænd, der ønsker en ubemandet butik.

Kæden består i dag af 545 medlemmer efter en kraftig vækst af nye medlemmer, der består af kiosker og mindre butikker over hele landet. Tilbage i 2016 var der blot 169 butikker i kæden.

Nærkøb er ejet af Dagrofa Logistik, grossistfirmaet Sügro Danmark og kædens medlemmer.

Nye Asda-ejere får endelig godkendelse af handlen

Norske Coop effektiviserer butikker med mobil løsning

Kafferistere beretter om usædvanlige prisstigninger: Det vil snart ramme dansk handel 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier