FødevareWatch

Koncerndirektør Jens Visholm stopper i Coop

Efter seks år i direktionen og knap ti år i Coop fratræder koncerndirektør Jens Visholm sin stilling senest med udgangen af juni.

Foto: PR / Coop.

Jens Visholm skal ikke længere være en del af den stadig nye direktionssammensætning i Coop. Efter ti år i koncernen og seks år som koncerndirektør stopper han senest ved udgangen af juni, oplyser Coop i en pressemeddelelse.

"Siden min tiltrædelse som adm. direktør i efteråret 2020 har vi løbende drøftet Jens' fremtid i Coop, og desværre har vi ikke kunnet finde en gensidigt tilfredsstillende permanent rolle til Jens i den nye organisation, hvorfor vi nu er blevet enige om at skilles," siger koncerntopchef Kræn Østergaard Nielsen.

Jens Visholm har i flere år været ansvarlig for den kommercielle indsats i kategori- og indkøbsfunktionerne. I sine seks år i direktionen har han også nået at have ansvar for bl.a. logistik, marketing, CSR, og siden nytår har han stået i spidsen for direktionsområdet Kunder & Kommunikation.

Efter farvellet til Jens Visholm er det nu kun koncerntopchefen selv, der er tilbage fra topledelsen under tidligere topchef Peter Høgsted. Udover Kræn Østergaard Nielsen består direktionen nu af koncerndirektørerne Allan Kristoffersen, Per Thau og Thomas Brebøl Christensen.

"Over en lang årrække har Jens bidraget væsentligt til den kontinuerlige transformation af Coop, som er sket over de seneste tre strategiperioder. Seneste bevis på dette er naturligvis vores resultater i 2020, som viser, at Coop står med et stærkt fundament for fremtiden," udtaler bestyrelsesformand Lasse Bolander.

Ansvaret for Kunder & Kommunikation bliver fremover spaltet, så ansvarlighedsdirektør Signe D. Frese indtil videre refererer til Per Thau, konceptdirektør Martin Jöhncke, marketingdirektør Pia Niemann samt referer den øvrige del omkring kundeindsigt til Allan Kristoffersen, oplyser informationsdirektør Jens Juul, der i fremtiden selv skal referere til Kræn Østergård Nielsen.

Artikekt bag manifest

Under den forrige topchef Peter Høgsted var Jens Visholm arkitekten bag Coops madmanifest, ligesom han også spillede en stor rolle i forhold til etableringen af flere partnerskaber med leverandører på fødevaresiden. Af pressemeddelelsen fremgår det, at Jens Visholm også har været med i udviklingen af lavpriskæden Coop 365 og etableringen af bagerkæden Brødcooperativet.

Jens Visholm er 51 år og kom i 2012 til Coop fra Dagrofa. Før det har han haft ledende jobs i bl.a. Statoil og Fona og indenfor bureauverdenen. Af meddelelsen fremgår det, at han forventer at fortsætte sin karriere indenfor retailverdenen på både bestyrelses- og ledelsesniveau.

Jens Visholm smækker ikke Coop-døren helt, og han skal forsætte som eksternt bestyrelsesmedlem i flere af Coop-koncernens datterselskaber.

Vækstmaskinen Spar ruller videre internationalt

Salling Group skifter ud i ledelsen for milliardsatsning

Ny Irma-chef: Kæden har haft for mange skibe i søen 

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier